19 January 2012 zichtbaarzijn

Op 12 januari 2012 organiseerde MVO Nederland haar vijfde Nieuwjaarsevenement. Ruim 600 partners, relaties en MVO-professionals kwamen af op het ambitieuze programma met boeiende sprekers en interessante interactieve sessies. Dit jaar met als thema ‘MVO in de versnelling’. Het Nieuwjaarsevent werd georganiseerd in samenwerking met IDH, VNO-NCW en MKB Nederland.

Tijdens het evenement werden er diverse workshops georganiseerd. Consultants van Fair & Sustainable Advisory Services namen deel aan een van de workshops.
De ketensimulator*

De Ketensimulator is een interactieve tool die helpt bij het zetten van stappen naar Ketenverantwoordelijkheid. Wat zijn slimme stappen om te nemen? Welke dilemma’s komt u tegen? Hoe gaat u daar mee om?

Deelnemers verplaatsen zich in de rol van inkoper of eigenaar van het meubelbedrijf Sella en duiken in de inkoop- en productieketen. De teams maken beslissingen, krijgen dilemma’s voorgelegd en gaan de discussie aan.

Sessies met de Ketensimulator geven inzicht in wat zich kan afspelen in een inkoop- en productieketen, hoe u hier slim mee om kunt gaan en wat mogelijke stappen zijn naar verbetering op lange termijn.

Marjoleine Motz (links op bovenstaande foto) nam deel aan de workshop Ketensimulatie en na deze interactieve sessie werden de scores op alle vlakken in de simulatie berekend.

Met trots kunnen wij vermelden dat Marjoleine Motz en Julia Chatelain het winnende team waren in deze workshop en dat zij het spel hebben gewonnen met een totaalscore van 14514 punten. Het hoogste aantal punten dat behaald kon worden is 14783.

Ook Jochem Schneemann (links op onderstaande foto) nam deel aan de workshop en eindigde op een mooie plaats.

Wil je meer weten over ketenontwikkeling of social responsibility, neem dan contact op met Marjoleine Motz en Jochem Schneemann.

*De ketensimulator is ontwikkeld door MVO Nederland: www.sellaketensimulator.nl

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *